Laura » Specials » Klachten bij een verkoudheid
Laura: Informatie van A tot Z

De verschillende klachten bij een verkoudheid

De verschillende klachten bij een verkoudheid Elk jaar wordt bijna iedereen wel een keer verkouden. Verkouden zijn is erg vervelend en brengt meerdere klachten met zich mee.

Een verkoudheid

Bij een verkoudheid ben je besmet met een virus. Dit is de meest voorkomende infectie bij mensen. Jaarlijks kan je meerdere keren besmet raken met een verkoudheidsvirus,elke keer raak je besmet met een ander soort virus. Wanneer je een verkoudheid hebt doorgemaakt ben je voor dat virus levenslang immuun, helaas bestaan er honderden verschillende virussen dus je kan altijd weer verkouden worden door een ander virus. Mensen worden vaak in de winter verkouden, maar ook zomers kan je een virus te pakken krijgen. De reden dat je meestal in de winter verkouden wordt is waarschijnlijk omdat je dan veel binnen zit,er wordt minder gelucht en virussen kunnen zich dan makkelijker verspreiden. Een verkoudheid kan je niet 100% voorkomen en je kan ook niet met medicijnen de verkoudheid genezen. Wel kan je met medicatie de symptomen bestrijden en met leefregels besmetting proberen te vermijden.

Mogelijke klachten

Bij een verkoudheid kan je last hebben van verschillende klachten zoals:
  • een verstopte neus
  • hoofdpijn
  • hoesten
  • oorpijn
  • keelpijn
  • vermoeidheid
Last van een vervelende hoest?

Last van een vervelende hoest?

Iedereen heeft wel eens last gehad van een vervelende hoest. Soms is het een droge hoest of een kriebelhoest en soms wordt er slijm bij opgehoest. In alle gevallen is hoest erg vervelend,waar je dan o…
Wanneer je last hebt van een verkoudheid

Wanneer je last hebt van een verkoudheid

Last van keelpijn een verstopte neus,een bonkende hoofdpijn en algehele malaise? grote kans dat je verkouden bent! hoe ontstaat een verkoudheid nou eigenlijk? en vooral hoe kom je er weer vanaf!
Als je last hebt van oorpijn

Als je last hebt van oorpijn

Kinderen hebben vaak last van oorpijn, maar ook volwassenen kunnen hier last van hebben. Wat zijn de klachten bij oorpijn en vooral hoe kom je er vanaf! in dit artikel kunt u de antwoorden vinden.
Last van een verstopte neus?

Last van een verstopte neus?

Een verstopte neus is erg vervelend! Vaak hebben mensen daarbij last van hoofdpijn en hebben ze een benauwd gevoel. Hoe ontstaat een verstopte neus? En wat kan je eraan doen?
Gepubliceerd door Laura op 14-03-2011, laatst gewijzigd op 14-03-2011. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Schrijf mee!